Forslag til Motorsportkonferansen – grenmøte trial

Med to uker igjen er forslagene til Motorsportkonferansen klare.  I alt er det kommet 11 ulike forslag til vedtak eller diskusjon.  Ikke uventet gjelder  storparten av forslagene NM og NC, og det blir garantert diskusjoner! 

Forslagene finner du her (oppdatert med full tekst for forslag fra OMS) 

Kort oppsummert:
Forslag som gjelder utstyr: 
Arbeidsutvalget for Trial foreslår å innføre obligatorisk bruk av rygg- og knebeskytter, slik FIM gjør fra kommende sesong.

Forslag som gjelder NM
Skiptvet foreslår å innføre et offisielt NM for ungdom 13-16
Riska foreslår å beholde NM-finalen fro de 3 beste, men nullstille prikkene slik at bare finalen teller når medaljene skal fordeles. 
Skiptvet foreslår på sin side å sløyfe finalen
Hobøl ønsker å diskutere både om  finalen skal beholdes,eventuelt for hvilke klasser og hvordan den skal gjennomføres ( skal det f.eks være tid til å reparere om en fører kjører i stykker)
Skiptvet foreslår at de ikke-offisielle klassene under NM skal ha lavere startavgift. 

Forslag som gjelder NC
Skiptvet ønsker å diskutere praksis i forhold til nivå og sprang mellom nivåene, samt at 1-2 faste personer skal følge opp seksjonsnivået på alle runder. 
Hobøl foreslår noe endring i løypeoppsett og nivå, bl.a at veteran skal kjøre gult spor. I følge tabellen bakerst foreslår klubben også å heve nivået for kvinner junior, men senke det for åpen grønn. 
( Tabellen viser de foreslåtte nivåbeskrivelsene, nåværende finner du i Spesialreglement 2018 side 33)
Kleive foreslår å innføre en egen åpen klasse for kvinner: Åpen klasse grønn kvinner. 
Både OMS og Kråkerøy foreslår å gå tilbake til det gamle klassesystemet i NC
Kråkerøy foreslår samtidig at reglementet skal vise at arrangør kan inkludere en regioncup i NC-arrangementet, at det skal være 2 seksjonssett med henholdsvis 12 og 7 seksjoner, og at det skal kjøres 3 runder 

(Antall seksjoner for klasse B ser uklart ut i forslaget: det står at E, A og B skal kjøre 3 x 12 seksjoner. Det står imidlertid også  at B kan plasseres i valgfritt sett og at dersom B skal kjøre i samme sett som A og E skal 3 seksjoner ikke kjøres.) 

Snurr debatt!