Norsk dominans i Nordisk

Ingveig og Håkon er nordiske mestere!

Nordisk mesterskap ble en suksess sett med norske øyne, med tredobbelt norsk for både kvinner og menn i seniorklassene. 

Ingveig Håkonsen tok en klar seier, og fikk selskap av Erika Melchior og Seline Meling på pallen. Huldeborg Barkved skadet seg dessverre i kneet under trening fredag, men Hanne Gilje Haga og Ingeborg Bergersen sørget for at den norske dominansen ble knusende. Dessverre, for vi hadde gjerne sett flere både førere fra Sverige og Danmark, og også og litt lettere seksjoner slik at de nestbeste førerne fikk en bedre dag. I det grønne sporet mente både jenter og veteraner at det var en del vanskeligere enn i tilsvarende EM-klasser.. 

Blant de store gutta var det tilløp til drama: Ib Vegard og Håkon knivet om seieren, da Ib fikk en 5-er for å rive pilfestet i seksjon 11. Det ble ubehagelig høyrøstet og også en protest av dette.
Sluttresultat var Håkon 49 og Ib 53, så denne 5-eren var avgjørende. Det var nerver mens protesten ble behandlet,  men Håkon behold førsteplassen.
Bronsen gikk til Sondre, 4.plass til Timo Myöhänen og 5. til Julian Berntsen. 

I junior var det overlegen seier til Linus Almthén på hjemmebane. Med 3 x3 prikker var han et hav foran Mats Nilsen. Disse to har ellers vekslet litt på å være best i EM Youth og junior, men i snitt har Linus vært foran i juniorsporet også der.  Tredjeplassen gikk Niko Nurmio, og fjerde til Sander Sørbye. Takket være en super sisterunde på 12 prikker så det først ut til at Sander skulle klare tredjeplassen, men korrekturlesing av kort flyttet finnen 5 prikker opp og fram. 

Blant veteranene pleier jo Sverige eller Finland å være på topp, inntil Andreas Greaker klare en seier i fjor! I år var Stefan Riedel i en klasse for seg. Men Werner Ersland er tilbake etter langvarig skadeavbrekk, og tok sølv! Bronsen gikk til Johannes Svensson fra Partille.  ( Både Andreas og Helge Ruden måtte spare kroppen til søndagens lagkonkurranse!) 

For Stefan Riedel kan du snakke om rutine, han ble svensk mester første gang i 1994 (lag-SM med Kinna MK). Lillebror Jonas er heller ingen ungdom lenger, men kjørte rødt spor i eliteklassen! 

Fulle resultater (ekstern lenke)