Litt mer fra lag-NM

Dette var dagen da værvarslet dessverre slo til. De lovede 80 millimetrene med regn kom i fullt monn, men heldigvis begynte det ikke for fullt før løpet var halvkjørt! De stakkars dommerne og klipperne holdt humøret beundringsverdig godt oppe, og førerne holdt i tillegg varmen sånn noenlunde. Det  alle var enige om er at arrangørene hade gjort en god jobb med seksjonene på alle vis – nivået var i henhold til intensjonene, mix med lett – middels og vanskelig var upåklagelig og stigningen utover runden var akkurat som den skal. Noen av de beste førerne syns visst i tillegg at det var bra  regnet kom, så det ble litt vanskeligere… men der tror jeg nok ikke det var full enighet!  
Ikke var det kø heller, og ingen gikk ut på tid, så møkkaværet klarte ikke å dempe inntrykket av et veldig godt arrangement. Men det var nesten bittert at det var sol og mildt på søndagen, både Søgne og deltakerne kunne godt fått gleden av godværet! 

Vinnerlagene OMS Bimmer’s boys  og Riska Power Girls var «rene» elitelag i den forstand at de besto av bare nåværende og for guttas del også litt mer rustne elitekjørere. OMS ant også i fjor, mens det var Riskas første medalge
Dermed måtte Eiker og Hobøl nøye seg med sølvmedaljer. På bronseplassene kom Grimstad med et reint Gunvaldsen-lag, og Skiptvet som stilte kvinnelag for aller første gang! Grimstad vant ellers juniorklassen i fjor, men i senior er det første medalje. 
Den mest overlegne seieren var det imidlertid juniorene til Vaulali som sto for: med 41 prikker hadde de akkurat halvparten så mange som sølvlaget til Søgne! Søgne tok til gjengjeld både sølv og bronse, i tillegg til et uoffisielt lag i åpen grønn. Snakk om bredde! 

I de tellende klassene var det 7-9 deltakende lag. Over de siste 10 årene er det en økning i seniorklassen og veteranklassen – men en enda større nedgang i junior. Her har kanskje «åpen grønn» gitt en del førere et etterlengtet tilbud på mer riktig seksjonsnivå? 
Den store deltakelsen i de åpne klassene beviser i hvert fall klart at trialførerne er like opptatt av idrettsgleden som a å kjempe om statustitler! 

Resultatene kom dessverre litt seint ut, men arrangørene hadde de beste grunner: måtte berge hus og hjem fra flommen! 
Håper alle kom tørrskodde hjem: i morgentimene søndag var det 15 stengte veier i nærområdet til Søgne. 

Resultater 

Bilder fra premieutdeling