Norsk kvinnetrial mot gamle høyder

Foto: Klemmet Fidje?
Foto: Klemmet Fidje?

Mette Fidje nr 6 – Mette nr 5 ; Ingveig nr 8..

kvinneresultaterGullalderen for kvinnetrial i Norge har vært første del av 2000-tallet, toppet med seieren i lag VM 2001.
( klikk på bildet for detaljer!)
Med Mettes og Ingveigs gode resultater de siste helgene har Norge litt plutselig beveget seg opp mot samme nivå. (Altså målt etter plassering, det er jo liten tvil om at det absolutte nivået har steget betraktelig i løpet av de 10-15 årene!)

Årets lag: Erica Melchior, mette Fidje, Ingveig Håkonsen og Julie Sandanger
Årets lag: Erica Melchior, mette Fidje, Ingveig Håkonsen og Julie Sandanger . Foto: Klemmet Fidje?

Etter fredagens VM.runde var det faktisk lov til å nære et bittelite håp om medaljeplass, og lørdag viste jentene at det ikke var en helt håpløs tanke. Nå ble det en 5.plass til slutt, en plass opp fra sist og litt forsmedelig bak Frankrike. Men våre jenter er et lag for framtida, og det er dessuten flere som banker på landslagsdøra og vil være med og kjempe om plasser på representasjonslag.

Resultater TdN kvinner
VM-runde 17.september             VM 2015 sluttstilling
 

Det har vært mye fokus på Mette og Ingveig de siste helgene, men en av styrkene nå er jo at det er flere jenter som ikke er så langt bak de beste. Her Erika Melchior, som skal trene på folkehøgskolen i Setesdal fram mot neste sesong.

TC1_0008.jpg
Fra VM-lavslutningen for kvinner.  Foto FIM/G2F Media