Hobøl Brandkasse 2-dagers

100 fornøyde førere i Hobøls skoger er oppsummeringen fra helgas løp.  Antallet er mindre enn i toppårene – som begynner å bli en stund siden. Dette skyldes slett ikke at vi er blitt færre i trialfamilien – men tvert i mot og paradoksalt nok en betydelig vekst i trialaktivitet: Tilbudet av løp og fellessamlinger er blitt veldig mye bedre de siste 10 årene!

Marius er en av de tidligere førerne som stlte som dommere. Han kom dessuten med gode råd til noen av de mindre erfarne!
Marius er en av de tidligere førerne som stilte som dommere. Han kom dessuten med gode råd til noen av de mindre erfarne!

Hobøl har hatt  nedgang i antall aktive. Til dette løpet hadde klubben satset spesielt på å få hjelp av tidligere aktive og funksjonærer, og lyktes så til de grader! Etter ferien blir det en tilstelning for disse, og Lene Dyrkorn sier det også blir en samling med trialsykkel for de som vil. Og det vil de nok – da jeg gikk satt en tidligere kjører og fylte ut lisensskjema, og et par andre var også ganske så fysne der de sto og dømte..  Trenden der gamle -og ikke fullt så gamle- eks-kjørere kommer tilbake er tydelig i mange klubber, og da  blir det fort et flott miljø 🙂

Seksjonene fikk bare skryt. Det var tydelig satset på seksjoner som var både tekniske og fysisk krevende, men uten risiko og med lite kanter. Arild Norum sa fornøyd at han ikke hadde sett et eneste sted der førerne hadde «bygd» i seksjon!

Sigbjørn Kjos, Arild Norum og Marius Ingum hadde ansvaret for seksjonene
Sigbjørn Kjos, Arild Norum og Marius Ingum hadde ansvaret for seksjonene

Rundt 100 timer var lagt ned i forkant, og noen områder fra tidligere var ryddet fram . Det var grundig forarbeid, og flere seksjoner som sto som «plan B» hvis været skulle kreve omlegging. Etter løpet lørdag ble det gjort endringer med sikte på variasjon, seksjoner ble snudd og det ble også tatt inn noen nye.  Nivået i C og D ble hevet noe, her var det dels lite prikker – men et par-tre førere tok også konsekvensen og gikk opp i B, der de klarte seg utmerket.

DSC_1462_aDet var kjørere i alle aldre, ikke minst i de yngre klassene. Løpet er et treffpunkt og i det fine været var både familie og andre tilskuere ute og koste seg . Lillebror til venstre her hadde skikkelig dreis på både hjulflytting, kanter og ikke minst motorbrummingen, som varierte turtallet etter behov!
DSC_1258

Kiosken var travel – her representert ved en burger. Nytt produkt: pizzaburgere gikk også unna, men de var mindre fotogene..

Bilder fra løpet under. Det er mange førere jeg aldri så i skogen denne gangen, og andre som er foreviget opptil flere ganger. Som alltid: vil du ha bilde i full oppløsning – send en mail! Bildenavnet vises når du holder pekeren over i galleriet..

DSC_1537
Caspar Abrahamsen fra Kråkerøy kjørte RD
De aller yngste - minirekruttene . kjører treningssamling, og velger nivå etter ferdigheter. Alt ra nybegynnere til de garvede som kjører i det lave settet.
De aller yngste – minirekruttene – kjører treningssamling, og velger nivå etter ferdigheter. Her er alt fra nybegynnere til de garvede som kjører i det lave settet.

Resultater  sammenlagt begge dager. Bilder fra premieutdeling:

Bilder lørdag:

Bilder søndag: