X-trial i Bergen: Håkon vant på hjemmebane

SteffE_premieut_red
Foto: Steffen Eikeland

Arrangørene sto foran en nærmest uoverkommelig oppgave, da de endelig fikk begynne å rigge på festplassen på fredag.  Her var det mange som sto på, så seksjonene ble klare til start!

seksjoner_MH
Foto: Martin Haga

 

Det var betong i mange varianter, paller og stillas. satt sammen på kreativt og spektakulært vis.
I kvalifisering og her også i semifinalene ble det kjørt sammenhengende på tid, og førerne hadde 5 minutter på seg på 4 seksjoner – deretter 1 tidsprikk pr 30 sekunder.  Både slitsomt og stressende, men de beste kjørerne hadde lite problemer.

IB_MH_red
Foto: Martin Haga

Ib Vegard Andersen var uheldig, fikk styret i underleppa da han falt allerede i andre seksjon og fullførte bokstavelig talt med blodsmak i munnen. All honnør til støtteapparat og helsevesen, som sørget for at han kom til legevakta, ble sydd sammen – og rakk tilbake til 2.kvalifiseringsrunde! (Der nullet han dessuten «ulykkes-seksjonen», så psyken er i orden)

CL50
Foto: Connie Ludvigsen

Tomas Haugland Nilsen fikk også en smell, men det gikk  verst ut over sykkelen. Svingarmen røyk rett av- det sier ikke så lite om hvilke krefter doning og kropp utsettes for!

Været var nydelig, og det var god publikumstilstrømning. Arrangørene hadde gjort godt PR-arbeid, blant annet med radioreklame på lokalsendingene! I pausene fikk klubbenes yngre kjører vist seg fram, så det var mye å se på og god reklame for sporten.

12 kjørere startet, 8 gikk til semifinale: I tillegg til landslaget ( Ib Vegard, Håkon, Ivar og Ole Kristian) kom også Julian Berntsen, Sondre Gilje Haga, Mads Lexander og Martin Hemmer videre. At Mads klarer seg godt i denne typen seksjoner er ingen overraskelse, han er jo også en svært dyktig biketrial-utøver og mangler ikke spenst 🙂

CL52
Ole Kristian Sørensen. Foto Connie Ludvigsen

Tross Ib Vegards uhell ble finalen et oppgjør mellom landslagsgutta, som stadig viser klasse. Ole Kristian Sørensen startet strøkent, og ledet tidlig på dagen.
I finalen ble likevel Håkon for sterk  og vant et svært jevnt oppgjør! Dermed har Håkon, Ib og Ole Kristian også vunnet hvert sitt oppgjør i de tre store X-trial stevnene de siste åra, og det sier også litt om jevnhet i laget.

Bergen Arbeiderblad var på plass (Video)

Intervju med Håkon i Bergens Tidende

Neste slag står i Stavanger 25. juli  – garantert severdig! 🙂

Hakon
Håkon på vei mot seier. Foto: Pedersen
CL54
Graeme Carter og Frode Larsen har stått på i månedsvis, og fortjener all honnør for resultatet

Resultater:

Kvalifisering    
Semifinale    
Finale 

(NB:  resultatlistene i kvalifisering og semifinale er rangert slik at beste kjører kommer nederst på lista – det tilsvarer startrekkefølgen videre. )

Bilder: Takk til Connie Ludvigsen og Steffen Eikeland, flere bilder er lovet fra andre så det kommer nok et utvidet galleri!