Classic-paradiset i Linköping

På bilde fra venstre: Rolf Berven, Per Erik Syverstad, Jarle Stensby, Eskil Broen, Helge Ruden, Tore Aarvold, Petter Kristoffersen, Arne Petter Morstad og Jesper Laursen.  foto:  Maarten Mager
På bilde fra venstre: Rolf Berven, Per Erik Syverstad, Jarle Stensby, Eskil Broen, Helge Ruden, Tore Aarvold, Petter Kristoffersen, Arne Petter Morstad og Jesper Laursen. foto: Maarten Mager

Årsracet i Linköping må være det nærmeste Classic-entusiastene kan komme himmelriket. Står du og ser på speedway er det bare å vri litt på nakken så dukker crosskjørerne opp, med roadracing  like bortenfor. Og så er det trial da, de kjører jo litt rundt og gjemmer seg i skogen.

Arrangørene er Motorcycelhistoriska Klubben ( MCHK) i samarbeid med Linköpings Motorsällskap.
MCHK er 49 år, og derfor var årets utgave «49-årsracet» . Hvert år har fått sitt tema – denne gangen var det «engelske racermotorsykler» som sto i fokus, og det er jo ikke det verste! Norske deltakere fantes nok i alle grener, men vi får ha fokus på trialen!
(Interessert i classic roadracing?  var med 🙂 )

9 glade nordmenn stilte opp med trialsykler. Ikke noen stor kontingent , men 50% vekst siden i fjor!
Deltakerne er unisont enige om at dette var en stor opplevelse, men at noen gjerne kunne skrudd ned varmen litt.  Det ble målt 34 grader!

Prestasjonsmessig holder våre gutter så absolutt mål, med Helge Ruden på topp i «Pre 85 totakt  spor A» og mange andre gode plasseringer i de relativt mange klassene. Det er likevel livet rundt og miljøet som utgjør den store opplevelsen, og Maarten Mager har fanget en del av stemningen – se bildegalleriet nedenfor. Dette utklippet fra programmet for noen år siden beskriver startfeltet godt 🙂

(bildet blir noenlunde lesbart når du klikker på det)

program2012

 

Eskil Broen er nok i noe bedre fysisk skikk enn gjennomsnittet hvis det som står i beskrivelsen står til troende. Med BSA og skjorte som en gentleman matcher han årets tema «Engelsk racing»!

Eskil Broen stilte denne gangen opp med en BSA 4-takter, men måtte bryte  pga tekniske vansker. Foto: Maarten Mager
Eskil Broen stilte denne gangen opp med en BSA 4-takter, men måtte bryte pga tekniske vansker. Foto: Maarten Mager

Fulle resultater

Neste år bør det bli dobbelt så mange norske deltakere? Noen nye navn skal allerede være klare, allerede til neste begivenhet » Classic Sixpencer Trophy» Går du med en liten Classicspire som kribler i magen er det faktisk noe sykler på markedet, fra restaureringsobjekter til flotte eksemplarer. Enkelte i Norge, mange i Sverige.

Det finnes selvfølgelig også miljø for classic i andre grener.  I roadracing gjør  Riksfjord Racing det skarpt, speedway var representert med Bjørn Anders Johansen fra «Vikingene i Indre Østfold»   og det deltok også  en håndfull crosskjørere  både med og uten sidevogn.
Trialgutta har også bredt interessefelt, og kunne lett gått i garasjen og funnet fram sykler og utstyr til å delta på flere av banene 🙂 !

Norsk Veteran Motorsykkelclub har over 3000 medlemmer, og en egen gruppe for motorsport – se info  i  «Speednytt» 

Bilder fra løpet takket være alltid tilstedeværende Maarten Mager!