Kongelig moro på motorsenteret

DSC_9343

Hans Majestet kong Harald besøkte Osloungdommens Motorsenter i dag. Han tok seg god tid til å se på de mange tilbudene ved OMS og så ut til å sette pris på besøket, som varte nærmere halvannen time. ordfører Fabian Stang var også aktivt interessert i sykkelen disse to mekket på inne på verkstedet. Kongen beundret også arbeidet, og kommenterte at joda, han hadde også prøvd seg som mekaniker – en gang i forsvaret hadde han visst demontert noe på en tanks, men å få det sammen igjen var plent umulig!  Kongen har sjøl kjørt motorsykkel i yngre dager – hans høyeste ønske til konfirmasjonen var en lett MC, og det gikk i oppfyllelse 🙂  Det ønsket er det nok mange av motorsenterets medlemmer som kan kjenne seg igjen i !

Kong Harald har ellers representert kongehuset i liknende sammenhenger før, og holdt en kunnskapsrik tale så tidlig som 1966 da NMK fylte 50 år. Alt tyder på at den interessen og gleden han viste i dag var ektefølt!

DSC_9258I sin tale gjentok Petter Bjerlin tilbudet om å låne bort sykkelen sin, men skjønte jo at antrekket til kong Harald ikke var så godt egnet og foreslo at han kunne ta med barnebarna en annen dag.

Under besøket fikk kong Harald se både trialoppvisning og en av ATV-kjørerne i aksjon. Han besøkte også verkstedet, og tok seg god tid inne på den historiske utstillingen som er satt opp i anledning jubileet. Han hilste på både små og store, og de heldige som var med inn sa at praten gikk lett. Mange av veteranene som var med og bygde senteret var også til stede.

Her forteller Karl Jørgen at han har kjøpt seg en Jaguar, som nå er en av hans største gleder. karl Jørgen arbeidet ved motorsenteret i nærmere 40 år, og var blant annet primus motor for mopedkursene. Motorsenteret gikk tidlig i bresjen for trafikksikkerhetsarbeidet og var i sin tid den første arrangør av organisert opplæring på MC.
Her forteller Karl Jørgen at han har kjøpt seg en Jaguar, som nå er en av hans største gleder. Han arbeidet ved motorsenteret i nærmere 40 år, og var blant annet primus motor for mopedkursene. Motorsenteret gikk tidlig i bresjen for trafikksikkerhetsarbeidet og var i sin tid den første arrangør av organisert opplæring på MC.

 

NRK’s reportasje kan du se her
NRK