Oda fikk drømmedag med Ib Vegard som trener

Oda Sletta fra Gjerstad fikk en treningsdag med Ib Vegard i gave fra MOT!
Oda Sletta fra Gjerstad fikk en treningsdag med Ib Vegard i gave fra MOT!

Gjerstad er med i MOT‘s arbeid for et varmere og tryggere oppvekstmiljø , og både skolen, trialklubben og de fleste andre lokallag er aktive medspillere i arbeidet. For snart ett år siden fikk 9.klasse et oppdrag: beskrive noe de virkelig ønsker seg – for å komme videre mot et mål de drømmer om. Dette er et landsomfattende tiltak, men ingen fra Gjerstad ble trukket ut. Oda og de andre glemte nok hele greia, men lokalorganisasjonen bestemte seg for å gi en ungdom muligheten. MOT-programmet i ungdomsskolen innebærer i alt 15 besøk, men for to uker siden ble det en ekstravisitt i klassen. De pratet lenge rundt  grøten, og så vel knapt på henne før overraskelsen kom: Nå Oda, har du lyst til å reise inn og trene med Ib Vegard? 

Oda Sletta trener i Gjerstad, kjører noen lokale løp men har mest vært med for å ha det gøy og fordi det er moro å kjenne at en mestrer nye ting. Ikke alle som ville satt flere timers slit og svette øverst på ønskelista, men hun hadde altså ønsket en ting: muligheten til en treningsøkt med forbildet, Ib Vegard Andersen. Ib ble også både overrasket og glad da han ble spurt av MOT – det å være forbilde er ikke noen liten ting, og det er klart han stilte opp!
I dag ble det realitet, og etter det jeg så var både innsatsen og framgangen stor! God trialtrening er mye terping, og oppskriftsmessig drev de med balanse, flytting og plassering av hjul da jeg kom. Allerede rett etter de lesset ut syklene hadde likevel Ib Vegard lagt merke til at Oda likte å leke med å kjøre på bakhjulet, og etter det han sier er det altfor sjelden å se blant jentene..

Oda kjører på bakhjulet rett mot fotografen
Med god kontroll og blikket framover er dette et godt bilde på MOTs verdier: Mot til å leve, til å bry seg og til å si nei.

Og bakhjulskjøring ble det, med trening på kontroll og bruk av bakbrems, det ble kjøring opp kanter og ned kanter til ære for fotografen og det ble trening i B-seksjonene fra gårsdagens løp.

Oda har ellers ikke kjørt løp i år, og da var det i C så dette var tøff trening og god forberedelse for neste ukes lag-NM i Bergen! Ut fra det jeg så har Gjerstad et bra lag med Maritha Christensen og Oda, som bør plassere seg hederlig – og enda bedre om et par år, hvis begge fortsetter å trene så bra som Oda gjorde i dag!

DSC_8229