Spenning i eliteklassen foran norgescupfinalen neste helg!

Med en ny seier i norgescupen søndag tok Ib Vegard Andersen innpå i kampen om norgescupseieren. Pr i dag har både han og Håkon Pedersen 455 poeng, men siden bare 5 av 6 løp teller ligger Håkon i teorien en tanke foran.  Håkon vil vinne uansett dersom han slår Ib Vegard, mens Ib er avhengig av enten seier eller å slå Håkon med mer enn en plassering.

I kvinneklassen har Helene Sørlie allerede vunnet, hvis deltakerlista på Vaulali stemmer- med bare 2 påmeldte vil ikke runden bli tellende hvis ingen etteranmelder seg..
Også de øvrige jenteklassene er i praksis avgjort, med Julie Sandanger som suveren mester i KB med full poengpott, og Seline Meling like klar i KC.  KD har ikke hatt tellende runder.

A-klassen har en klar favoritt i Andreas Dammyr, men med seier i dag dro Ole Barkved enda litt innpå. Vinner han, og Andreas plasserer seg som nr 4 eller lavere vil Ole vinne  – plasserer begge seg lavere må Ole slå Andreas med mer enn 40 poeng. Med et løp på det jevne vil Thomas Selde Sørensen ta bronsen her. At A-klassen har hatt fire ulike vinnere og 6 førere med pall-plassering gjennom sesongen viser for øvrig at bredden er bra. Klassen er ellers blitt ganske stor nå, men også med svært stor spredning.

Petter Bjerlin har kjørt svært godt i det siste, og må til mål en gang til uten å mislykkes. Han kan tape 30 poeng til Sander Jøsang eller 40 til Nikolai Kristiansen før seieren ryker – men Sander har allerede vunnet en gang, og har vært på pallen i 4 av 5 runder, så utenkelig er det ikke.. Andreas Ore Wormsen vil få alle poeng han kaprer dirkete lagt til og kan også blande seg i kampen om medaljene.

Også i B har det for øvrig vært jevnt i år, med 7 ulike førere på pallen, og fire forskjellige vinnere!

I C er Rikard Hegreberg sikker vinner, mens andreplassen kan tas av enten Sverre Trosnavåg eller Morten Melberg som har fordelen av hjemmebane.

D har bare hatt en runde som er tellende foreløpig, med 4 påmeldte i på Vaulali blir det vel en til – og da vinner Fredrik Gundersen, som blir den eneste med to tellende løp. Det er jo stilt spørsmålstegn ved norgescupstatusen til denne klassen, og ut fra årets deltakelse kan det se ut  å være med god grunn?

Stilling etter 5 runder.

Det er 5 tellende løp slik at førerne kan stryke dårligste resultat. Ved poenglikhet går den med flest av den høyeste plassering foran ( f.eks fører med tre seire går foran en med to ) – og så videre med nest beste plassering etc. Ved fortsatt likhet går den som var best i siste løp foran.