Rogalandsrunde og Sør-Cup i Riska

I helga har det vært både  første Rogalandsrunde og Sør-Cup  i regi av Riska Motorsykkelklubb.

Lørdag var det rogalandskjørerene som var i sving. Her var det ikke egen eliteklasse, og Ole Barkved gikk av med seieren i A – hårfint foran Sander Meling og Kjartan Mikkelsen. Bra kjørt av Ole – sist sesong var det vel Sander som tok de oppgjørene!
B-klassen var stevnets største med 8 deltakere. Her ble det 2 blad Jøsang fra Bokn på pallen: Bjørn-Ove vant på 13 prikker, Sander på tredjeplass hadde 17,  mens Simon Stenvik på 2.plass hadde 14 og Anders Paulsen ble fjerdemann på 18. Små marginer, og viktig med full konsentrasjon hele veien!

Rikhard Hegreberg fra Randaberg nesten ingen prikker (2) i C-sporet og vant klart foran Leander Bruntveit, Vaulali (8) og Sverre Trosnavåg, Pluggen MK Bokn (9) som begge lå i teten i D-klassen forrige sesong.

I D er det jo gjerne nye navn hvert år, og litt opp og ned ettersom hvem som får trent mest og har dagsformen inne. I dag var Kim Andre Skarstein hvassest. Ekstra gledelig var det å se to kjørere fra Tysvær Trialklubb på listene her ( pluss en i trim C) !

På jentesida var det dessverre få deltakere. Ine Susanne Jensen manglet og dermed ble det ingen KE. Hanne Haga var også alene i KB, uten at prestasjonen er noe mindre av den grunn – men slik opplegget var i fjor kåret de jo ingen kretsmestre på jentesida, selv om det her kreves bare 3 startende.  Dermed heller ingen poeng i KC, der Seline Meling vant foran Linda Mikkelsen.

I rekruttklassene var det også mange som kjørte skikkelig bra – her gjelder det jo å sammenligne med seg sjøl mer enn andre, og det gjør kjørerne best selv.

Trimklassen (Trim C) hadde også bra med deltakere , og det er en generell trend over hele landet. Her var de beste ganske unge, og det er godt at de også har et konkurransetilbud!

Resultater Rogalandsrunde 1

Søndag var det så klart for kjørere fra hele region Sør – Eiker hadde likevel valgt å delta som gjester i region Øst, ettersom det er rimelig langt til Riska. Ole Kristian Sørensen var favoritt og vant da også, foran Sander Meling som tok revansje for nederlaget lørdag og henviste Ole Barkved til tredjeplass. Her er det nok duket for mange lokaloppgjør utover sesongen!

Sondre Gilje Haga ble 14 på onsdag, og feiret bursdagen med å vinne sin første seier i A! Her var en overraskelse på andreplass: Steffen Solheim pusser støv av gamle ferdigheter og klarte å holde Thomas Sørensen bak seg. Det tar nok ellers ikke lang tid før Steffen er på plass i elitesporet, han pleier ikke å vike tilbake for utfordringer. Men foreløpig holder ikke kondisen riktig følge med kjøreteknikken, sier han!

I B ble det ny seier til Bernt Erik Jaksa (Kristiansand), foran Andreas Ore Wormsen(Lista)  og Eivind Landmo (Grimstad). Videre fulgte Sander Jøsang, som altså tok innersvingen på broder Bjørn-Ove to plasser bak – Simon Stenvik hadde like godt gått opp en klasse siden lørdag og kjørte A!

Hanne vant jo KB igjen, og hun hadde nok en bedre dag og færre prikker enn lørdag på tross av at det nok slett ikke var lettere hvis en ser på guttas resultater.

I C var det Sverre Trosnavåg som knep seieren,  Leander Bruntveit hadde gått opp i B og klarte seg bra sjøl om det ble mye prikker. Ganske stort sprang mellom klassene med andre ord!

I KC var Seline Meling like god som dagen før – Linda hadde valgt å gå ned i KD og vant der.

Mange av utøverne fra lørdag stilte ikke, og i D ble det dessverre bare en deltaker – Ådne Grunsvoll fra Gjerstad. Rekruttklassene viser likevel at det gror godt rundt i klubbene.

Trimklassen ga et hyggelig gjensyn med Anders Lundevold, som hadde små problemer med å hamle opp med Geir Landmo i Trim B, sistemann på Trim-podiet er Ruben Svendsen fra Riska som kjørte C-sporet.

Resultater Sør-cup 1

Fint vær under løpet, men ingen vannmangel Her er det Sondre Gilje Haga som pløyer gjennom på vei mot sin første seier i A.