Kald Påska-trial i Sotenäs

Tradisjonen tro hadde en liten kontingent nordmenn tatt turen ned til Sotenäs i år også, sjøl om værmeldingen var alt annet enn oppmuntrende.

Et utsnitt av køen med mange nordmenn: fra venstre Helge Ruden, Ivar Norum, Roy Dybedahl, Ivars ivrige supporter, Håkon Håkonsen, mrX og Oskar Schult. Foto: Jan Dybedahl

I tillegg til de avbildete var Ingveig Håkonsen og Herman Hansen fra Skiptvet også i Sotenäs.
Det var kaldt og vått, men i følge deltakerne fine seksjoner og moro lell. Dessverre ble løpet skjemmet av mye kø, som begynte allerede før start: Avvikling av påmeldingen tok så lang tid at førermøtet ble utsatt to ganger. Også i seksjonene ble det mye kø, både på grunn av vanskelig føre så mange sleit, ingen tidsbegrensning og at mange brukte lang tid på å komme seg ut så det ble klart for neste kjører. De stakkars dommerne ( Fem og en halv time i pluss fire grader er ikke barnemat! ) gjorde likevel så godt de kunne for å få flyt.

Nordmennene fikk jamt over full pott på respittprikker og havnet nede i bånn. Et unntak var Arild Norum: Han trente jo speed-trial i hele fjor, da han gjennomførte førsterundene i NC i rekordtempo for å rekke inn før Ivar Norum skulle starte. Arild klarte også kjøretida her, og vant trim B. Også Ivar kjørte godt, men best av alle var Eddie Karlsson med bare 2 prikker i elite, rundt 10 bedre enn Emil Gyllenhammar. Eddie har prioritert ned EM i år og skal kjøre VM-rundene, der han har store ambisjoner. Ut fra fjorårets resultater med god grunn! Neste VM-runde går i Frankrike om tre uker, samme dag som Kråkerøy Open, med både norske og svenske deltakere.