Team Norway 2012

Team Norway 2012: Sondre Gilje Haga, Tord(trener), Martin Karlsen, Ib Vegard K Andersen, Marius Dammyr(trener), Sverre Lundevold, Marius Christiansen. Håkon Pedersen var i Spania!

Team Norway Trial var sist helg samlet på Olympiatoppen, til en helg med ressurstrening og samtaler.  Utøverne fikk kjørt seg skikkelig, med både styrketrening, intervall og motoriske utfordringer i turnsalen!

Sverre og Ib Vegard står oppe på herreskranken
Alternativ bruk av herreskranken!

Teamet var nesten fulltallig, men Håkon Pedersen reiste for en drøy uke siden til Spania (Tost) for å trene der i tre måneder. Ib Vegard følger for øvrig etter om noen uker, og i overgangen februar/mars skal alle utøverne ned for en 2-ukers samling.  Tross travelt program fikk Trialavisa en liten prat med hver enkelt, og fikk bekreftet inntrykket av at dette er gutter som satser målbevisst framover.

Sverre Lundevold, Kristiansand Trialklubb

Sverre Lundevold hadde jo en fantastisk høstsesong i fjor, og har fått gode muligheter til å nå helt opp i tida framover. Her hjemme trener han gjerne med Mardon og Ole Kristian Sørensen, noen ganger med Geir Børre, og hittil har været tillatt trening ute. På sykkel helst 4 ganger i uka, og ellers en del på skolen (Kristiansand Katedralskole Gimle) Han skryter av skolen, som har vist fleksibilitet slik at han kan få kombinert skole og et ambisiøst samlingsprogram!  Han har nå avtale med Top Trial Team, og har fått mulighet til å trene i Italia med blant andre Jack Challoner. Neste tur nedover er 16.januar , og her anbefales å følge Sverres blogg som oppdateres svært ofte!
Martin Karlsen framhever spesielt at Sverre, i tillegg til å være skummelt god på sykkelen, og en som aldri gir seg på trening,  er en god romkamerat på samling og en utrolig hyggelig person! Sjøl sier Sverre også at hans største styrke nok er at han er sta som få, men samtidig glad (for det meste). Han vil jobbe videre med å bli bedre og sikrere i alle tekniske ferdigheter, men også spesielt å visualisere i seksjon og med stressmestring.  Målet for 2012 er å vinne VM-runder, og å bli norsk mester. NRK lagde en reportasje om Sverre for ikke så lenge siden, den kan du se her! 

Martin Karlsen, OMS Trialklubb

Martin Karlsen har vært uheldig og ikke fått kjørt så mye. Han skadet ryggen på trening, og måtte ta 3-4 ukers pause pga det – deretter slo han opp en håndleddsskade. Håndleddet knakk han for øvrig ikke på trial, men i et overmodig forsøk på benkpress 90 kg, der vekta kom ut av balanse.. Men nå er han i gang igjen, og her på Østlandet betyr det i hovedsak kjøring i «teltet» på OMS, gjerne sammen med Ivar Norum og Joakim Sætre. Også Martin får trent en del fysisk på skolen, på idrettslinja Rælingen, men har dessverre ikke fått samme muligheter til å gå på toppidrettslinja og dermed heller ikke særlig slingringsmonn for samlinger  (på Rælingen tar de nemlig bare inn lagidrettsutøvere på denne linja.
Sverre gir Martin et godt skussmål: Han har god teknikk, timing og sykkelfølelse og bør kunne klare sine mål for kommende sesong: Martin skal nå ut og kjøre internasjonalt, der han sikter mot pallplassering i EM – og å kjøre sitt beste i VM. Ikke urealistisk er målet også å vinne juniorklassen i NM og Nordisk. 
På lengre sikt ønsker Martin selvfølgelig å gå helt til topps i Norge, og nå lengst mulig internasjonalt – men han har også satt seg andre mål, og sikter etter hvert mot utdanning i forsvaret.

Ib Vegard er sammen med Haakon Pedersen teamets eldste og mest erfarne

Ib Vegard er med sine 20 år nest eldst på teamet (Håkon er noen måneder eldre) , og har også samlet mye erfaring fra trening og løp. Sitt første EM-løp kjørte han i 2006, som 15-åring i Youth – og har deltatt ute hvert år siden.
Ib har også fått mulighet til å kjøre noen andre spanske løp, bl.a. Santigosa 3-dagers og Arinsal 2-dagers,  og anbefaler det varmt! Ib har allerede en fyldig merittliste , og i 2012 er målet å vinne Norgescupen, og å bli norsk og nordisk mester : kort sagt få slutt på de irriterende andreplassene.. I utlandet skal han kjøre noen VM-runder – der er han junior et par år til – og mener foreløpig at topp 10 er et realistisk mål.  Første utfordring i 2012 kommer imidlertid allerede i det svenske mesterskapet i X-Trial , som arrangeres i Østersund fredag 27. januar.  Tvi tvi!

Ib  Vegard sier selv at hans største styrke som trialkjører og idrettsutøver nok er at han er litt tøff, og aldri gir opp – teknisk ønsker han å bli bedre over hele fjøla, og kan ikke setter fingeren på noe spesielt.  Marius J Christiansen skyter inn at Ib er en alle tiders romkamerat og teamkompis, fordi han er blid og alltid positiv. ( Ja, Trialavisa slapp inn på rommet, og kan  rapportere at det var overraskende ryddig!)

Han går på Idrettshøgskolen, og prøver nå å ta opp de kursene han måtte stå over forrige vinter, da han lå lenge i Spania og trente. I disse dagene går det derfor mye i skøyter, ski og slalom, før han i februar setter kursen sydover mot Tost for å trene der sammen med Håkon en måneds tid. Disse to gjorde jo svært mye for å forbedre seg foran forrige sesong, dessverre uten å få full uttelling – men Ib sier han lærte mye, og regner med at mange timer på sykkelen er «penger i banken».
Kommende sesong skal han ha teamtrener Marius Dammyr som fast minder, og har god tro på at det også vil bidra til framgang. Han sier Marius kjenner han godt, og kan mye over et bredt spekter-både trial og psykologi. Minder’n på sin side framhever at Ib må bli roligere under konkurranser, og at han har sin store styrke i at han alltid tar til seg det han blir bedt om – og også han ser fram til samarbeidet og gleder seg til sesongen!

Marius Christiansen, Eiker Trialklubb

Marius «Jigglypuff» Christiansen er 15, Kallenavnet fikk han av Kristoffer Leirvaag for et par år siden, da han var fersk på teamet. Ib Vegard nevner da også spesielt at marius har veldig godt humør, og glimter til med gode kommentarer – men at han er veldig rolig og «lite utagerende» . Som 10.klassinge har han jo en del å gjøre, men får fri til samlinegr og skal til Spania noen uker han også. Marius er både bevisst og målrettet – hver trening, sitt mål- og trener hver dag. Nå blir det kjøring inne 3 ganger i uka, ellers styrke mens kondistreninga foreløpig er på planleggingsstadiet.. Målet i år er å vinne A-cupen, internasjonalt skal han kjøre nordisk mesterskap der han vil inn blant de 9 beste.  Video fra trening i hall !

Sondre Gilje Haga fra Riska er siste tilskudd på Team Norway Trial

Sondre Gilje Haga er nytt medlem på laget, og er på sin andre samling. Han er morsom å ha på teamet sier de andre gutta, og trives også godt sjøl. Han er 13 år i år, trener 3-4 ganger i uka – 2 timer hver gang – i tillegg til styrke og kondis hjemme.  Han har regjert i RB sist sesong- tildels så bra at han ville gått til topps i B – og kjørte som den eneste noensinne «rekrutt A» på Riska i høst.  Starter i A i sin første sesong som cupkjører, og har som resultatmål å være inne blant de 15 beste både i A og NM junior, og å vinne Rogalandsrundene.  Som medlem av både team Norway og Team Motorsyklisten blir det jo en del samlinger – men sier sjøl at «lærerne er ikke så nøye» . Høydepunkt i vinter blir nok samlingen på Tost i uke 7-8 !

Siste kjører på teamet er Håkon Pedersen, som reiste sørover rett etter nyttår for å trene i Spania fram til de første VM-løpene. Håkon satser med andre ord fullt mot sesongen, og vil i likhet med Ib Vegard forbedre seg i de internasjonale løpene. De har også en målsetting til felles: Håkon tenker definitivt å gi Mardon kamp om førsteplassene, både i NC og NM, så her er det mange om beinet!

Chief Coach Marius Dammyr

Coach Dammyr er kjent (om ikke nødvendigvis elsket) for sin hang til å lage havregrøt. Han har mastergrad fra NIH, og planlegger nok på sikt en doktorgrad innen idrett – men nå arbeider han i Motorsportforbundet. Han skryter uhemmet av gutta, både når det gjelder miljø og treningsiver! Marius beskriver seg sjøl som poteten som kan brukes til alt: han har ansvaret for det administrative rundt laget, planlegging og gjennomføring av sesong- og samlingsprogrammet, og følger opp  treningsarbeidet utenfor samling, sjekker treningsdagbøker, passer på økonomi og markedsføring

Tord Nordbotten

Tord er fersk master i idrettsvitenskap, der han skrev oppgave om motivasjonsklima.  Hans rolle er innenfor fysisk trening og mental trening, men planlegger sjøl å øke kompetansen innenfor motorsport i tida framover.

 Når det er samling med sykkel er Joa Hindren sjefen over alle sjefer. Han har jo  en lang karriere som internasjonal kjører, og selv om han har lagt opp nå har han på ingen måte glemt gamle kunster! Han kjører regelmessig oppvisning, arbeider som trener både i Norge, Finland og tidvis også Sverige og Danmark, og driver ellers import og salg av Scorpa, Ossa, Oset, og trialrelatert utstyr. I tillegg til å være teknisk trener er han også sentral når det gjelder vurdering av videre trening og mål for gutta.

Nå er det enda to samlinger – den første allerede 20-22 januar i Søgne, deretter i Tost i uke 7-8- før sesongen sparkes i gang med EM-runder i Italia 7-8 april.  Trialavisa sier tvi tvi!