Samling på Olympiatoppen for jenter som vil og tør!

 

Fra venstre: Julie Sandanger, Marius Dammyr, Genette Våge (Motocross), Ericka Melchior, Huldeborg Barved, Marie Pettersen (Cross), Janicke Hellem (Cross), Hanne Haga, Camilla Dybedahl og Madelen Pedersen (Cross).

Siste helg før jul inviterte Marius Dammyr og Emilie Westbye til talentsamling for jenter, og Marius sier at tanken med denne samlingen var å dele erfaringer på tvers av motorsportgrenene. Det startet med at grenleder i trial Tor Linderud ønsket å få trialjentene til å få et innblikk i hvordan man kan leve som en toppidrettsutøver. det er jo i øyeblikket ikke noen jenter inne på Team Norway Trial, men Team Norway Girls som favner flere grener ble invitert. 9 jenter (4 fra cross og 5 fra trial)  fikk lære om teambuildning, «24 timers utøveren», hvordan sprenge grenser, mental trening, de fikk turne, og trene både spenst og utholdenhet. Det sosiale ble ikke glemt, på lørdags kvelden fikk alle jentene prøvd seg på en kreativ adjektiv historie forfattet av Emilie, og også noen koselige timer med film i «Nansenstua» Alle jentene gå uttrykk for at denne helgen var veldig positiv for deres eget vedkommende og de forlatte samlingen med store smil og munnen, i følge trenerne – som også ser at det er mye god treningsvilje og ønsker jente lykke til med treningen fram mot sesongen!

En av de som var med var Hanne Haga, fra Riska Motorsykkelklubb. Hanne har kjørt trial et par år, men nå har hun bestemt seg for å trå til med enda mer trening.

Hannes inntrykk fra samlingen – og tanker etterpå:

Hanne Haga, her under lag NM 2011 på OMS

Jeg har vært på treningssamling på Olympiatoppen, sammen med flere trialjenter og noen crossjenter fra team Norway girls!
Jeg hadde bestemt meg for å satse. Trial er en kjempe morsom sport som jeg vil fortsette med, og bli flinkere i. Så jeg sendte en søknad til Marius Dammyr om jeg kunne få bli med på en treningssamling som skulle være på Olympiatoppen. Jeg fikk bekreftet at jeg kunne bli med ca en uke etter jeg hadde søkt.
Da vi hadde komt frem til Gardemoen stod Dammyr og ventet på meg ved utgangen. Han kjørte oss til Olympiatoppen (meg, Julie Sandanger og Huldeborg Barkved)
Vi sjekket inn på «hotellet´´ på olympiatoppen, der delte alle rom med noen slik at det ble litt sosialt.
På lørdag hadde vi utetrening, med mange morsomme og kreative leker. Så gikk vi inn og spiste masse god mat. Emilie hadde leid en gymsal, der var det masse kule ting!!! Det var et hav av skumputer. Så ble det laget en kjempe gøy hinderløype!
Senere på kvelden hadde vi filmkveld hvor vi så «Legally Blond». Det var ganske gøy, Marius likte også filmen 🙂
På søndag fikk både jeg og Camille Dybdahl problemer med knærne, så vi fikk trene inne. De andre hadde intervalltrening. Jeg hadde også intervalltrening, på sykkel.
Det var flere som hadde skader, jeg og Camilla har problemer med knærne. To av crossjentene hadde også noen skader som de hadde operert, og måtte dermed ta det litt med ro.

Etter den trenings helgen har jeg blitt mye flinkere til å trene! På ei uke har jeg hatt 6 joggeturer og 3 intervall treninger på sykkel. Har dessverre ikke fått kjørt noe særlig, når bror er med på 2 team så blir det lite tid til å kjøre lille meg 🙂
Skal HELDIGVIS få trent masse denne uka! 🙂
hilsen Hanne

Trialavisa slutter seg til trenerne og ønsker lykke til 🙂 At trening hjelper er helt sikkert (men pass på de knærne!)