Sør-Cup 4 på Lista

Trialavisa beklager at omtalen først tok utgangspunkt i fjorårets reglement, dette er nå rettet.
Se årets regler for region Sør her!

Årets fjerde og nest siste Sør-Cup ble kjørt på Lista i dag, med god deltakelse. 72 kjørere deltok i selve cupen, i tillegg til 17 rekruttkjørere.
Løpene på Sørlandet har alltid god kvalitet, både på deltakere, seksjoner og arrangement, og slik var det også denne gangen. Å få delta sammen med norgeseliten i både Elite- og A-klassene, må være stor inspirasjon for mer lokale kjørere!

I eliteklassen vant Mardon Moi igjen, som han har gjort i alle runder, og etter antall prikker å dømme holdt seksjonene relativt høy vanskegrad. Sverre Lundevold har jo hatt en fantastisk høstsesong, men denne gangen måtte han se seg slått av Martin Fjermedal med noen få prikker. Det er svært bra at Martin er i form, for han og Mardon reiser om noen dager sørover for å representere Norge i Trial des Nations (TdN) – dvs Lag VM. Her er Mardon en gammel ringrev, mens Martin skal kjøre for første gang. Han får en hard debut, ettersom Norge skal delta i den høyeste klassen i år!

Heller ikke A-klassen bør på store overraskelser i teten: Sander Meling og Henrik Haga fra Riska har vært på pallen i alle løp, og med Sander i storform denne helga ble det en klar seier. Dermed har Sander også sikret seg sammenlagtseieren allerede før siste løp er kjørt. Videre på lista var det imidlertid jevnt. Jonas Rønningen har hittil i cupen vært best bak tetduoen, men her måtte han se seg slått av flere: Kenneth Saltvedt (Karmøy) kapret tredjeplassen, med Truls Frigstad fra arrangørklubben og Christian Bakken fra STK på de neste plassene.

Etter to plasser på pallen ble det endelig seier til Martin B Martinsen fra Lista  i B-klassen, som fikk med seg klubbkamerat Ole Morten Thoresen opp på sølvplassen. Thomas Selde Sørensen (Flosta) har hittil holdt 2.plassen sammenlagt – med 3.plass i dag går han opp t teten sammenlagt, ettersom Jacob-Ola Gunvaldsen ikke deltok. I denne klassen blir det knivskarp konkurranse: Nå har Thomas 64 , Martin B.Martinsen 63, Ole Morten Sørensen 62 og Jacob-Ola 52.  Det er jo slik at 4 av 5 løp teller, dvs at de 3 første på denne lista skal stryke et resultat når summen skal telles opp. Når en tar hensyn til det ligger Martin og Jacob Ola likt før sisterunden, med de andre hårfint bak, så her blir det spennende..

Nils-Johan Gunvaldsen vant åpningsløpet, men har ikke lyktes 100% etter det. I dag klaffet det, med 25 prikker sikret han seg skalpen til både Andreas Ore Wormsen som har vunnet de to siste rundene og sammenlagtleder Anders Rosseland. Før siste løp har både Andreas og Nils-Johan 64 poeng, men Ore Wormsen på 57  har ett løp mindre kjørt, slik at utfallet også i denne klassen er helt åpent.

Sørlandet har hatt gode tradisjoner på jentesida, og etter et generasjonsskifte er deltakelsen nå noe på vei opp igjen. I KC er det fast 4 kjørere, og her ble det ny seier til Mette Fidje. Jentene er alle 13-14 år gamle, så det er godt håp om at regionen igjen har kjørere også på høyeste nivå om noen år – tillegg til disse fire er det også jenter i rekruttklassene.
I KD har Hanne Gilje Haga vært enslig svale hele sesongen, men trial handler jo uansett mest om å bedre sin egen kjøring så løpet blir ikke mindre verdt av den grunn!

D-klassen hadde 6 deltakere, som faktisk er noe mer enn vanlig: Bjarne Hetland fra Karmøy har ikke deltatt i Sør-Cup tidligere, men vant en overlegen seier her foran Daniel Tangen og Ruben Svendsen (begge Riska) – ut fra prikktallene treffes nok disse snart en klasse opp. Videre fulgte Stein Alexander fra STK, foran Stian Schedin Halvorsen (Gjerstad)  og  debutant Kjetil Juliussen fra Lista.

Og så må vi ikke glemme trimklassene! Jon Kevin Nilsen er klar vinner, foran Bernt Lie- hyggelig å se  Ørjan Våge på lista også!

Siste runde i Sør-cupen kjøres 16.oktober i Grimstad.

Resultater :  Sør Cup 4   (oppdatert 11.09)     Oppvisningsklasser         Seksjonsresultater (ekstern lenke)