Kråkerøy Open 2011

Ib Vegard var raskest og vant på Kråkerøy!
IbVegard var raskest og vant på Kråkerøy! foto: Vidar Larsen

På lørdag var det endelig klart for årets Kråkerøy Open. Dette løpet har jo lang tradisjon for å åpne sesongen, men etter en hard vinter så arrangørene seg nødt til å avlyse, av frykt for manglende vårløsning. På papiret, i hvertfall de som kom fra SAS-systemet, var det påmeldt 108 deltakere. Imidlertid var det på forhånd blitt klart for arrangøren at de som meldte seg på opprinnelig dato var videreført, og at det dessuten var mer enn litt vanskelig å få avmeldt de førerne som selv ble klar over problemet. Disse barnesykdommene i programmet ga nok mye ekstrajobb for sekretariatet i dagene før løpet, men tilslutt kom de riktige 83 kjørerne både inn i systemet og seksjonene- og en premie eller ti for mye er i hvertfall bedre enn en for lite! Arrangørene håndterte også en del som møtte opp og trodde de var påmeldt smidig, og avsto også fra straffegebyrer.
De siste årene har Kråkerøy hatt rundt 150 deltakere. Ettersom løpet ikke lenger fikk æren av sesongåpning var det betydelig færre tilreisende, men noen hadde da funnet veien- sogar fra Riska, Gjerstad, Skodje og Valldal. Kråkerøy Trialklubb har nå rundt 50 medlemmere, og jevnt en 10-15 kjørere på trening. Løpsarrangementet er et stort løft, med rundt 50 frivillige i sving stiller både søsken og bestemødre, men også dommere fra andre klubber i distriktet. Til klippere har klubben dessuten i det siste hyret inn et håndball-lag fra nærmiljøet, som frigjør klubbens egne til andre oppgaver.

Kråkerøy er ellers kjent for lange og tildels harde seksjoner, men som i fjorårets lag-NM slo ikke det til denne gangen. I Elite endte sågar hele pallen på 1 prikk hver seg, slik at kjøretid ble utslagsgivende, i øvrige klasser var det også på den lette siden men noe nærmere vanlig «Regioncup Øst»-standard.  Løpet hadde også en region-runde lagt inn, der kjørerne som ikke kommer fra region Øst ikke teller i sammendraget. 
De langveisfarende beit ellers godt fra seg i seksjonene:i Elite ble det dobbelt Eiker ved Ib Vegard K.A.og Kristoffer Leirvaag, i A vant Henrik Haga fra Riska foran Jonas Rønningen, Gjerstad.

Silje Østlie fra Horten
Silje Østlie (Horten) foto: Vidar Larsen

I kvinner elite ble det favorittseier til Lene Dyrkorn i eliteklassen foran Camilla Dybedahl som ser ut til å finne seg til rette i A-sporet. Jentene i B klarte seg også svært godt. Vinner Anja Larsen manglet faktisk bare en prikk på å kunne forsvare en plass på pallen blant gutta, og Silje Østlie og Erika Melchior var ikke langt bak. Gutter B ble ellers et rent regionoppgjør der Petter Fredriksen (Hobøl) vant foran Andreas Bryn(Trøgstad) og Georg Kaxrud (Hobøl).
Øvrige klasser: se resultatlister!

Resultater      Flere bilder fra løpet (Vidar Larsen)

Sara Hemmer