FIM X-Trial VM

Indoor-VM  har byttet navn til FIM SPEA X-Trial denne sesongen. I tillegg til navnebyttet er også formatet endret noe, for å vise «deltakernes ungdom og sportens ekstreme energi», som det beskrives i en pressemelding . Konkurransen innledes nå med en kvalifisering over 4 seksjoner, der inntil 10 deltakere konkurrerer om 6 plasser i semifinalen. I semifinalen  sjaltes ytterligere 2 ut slik at 4 kjørere er med i finalen.

Første runde gikk i Genova i desember. Løpet ble arrangert sammen med Indoor-VM i enduro og trakk rundt 7000 tilskuere. Ikke helt overraskende var det igjen Toni Bou som gikk av med seieren, men med Cabestany og Raga nær nok til at det kan bli spennende i seinere runder. Et intervju med Bou etter løpet finnes på FIM’s nyhetssider.

Utdrag fra konkurransen kan bl.a sees på FIM’s You-tube side. FIM har også videreført avtalen med Eurosport, slik at alle rundene vil bli sendt, i følge pressemeldingen også live!   (For de uten Eurosport 2 og/eller ekstra interesserte går det for øvrig an å abonnere på nett-TV:  FIM-TV som også sender direkte)

Resultater x-trial finalen i Genova:

1: Bou 9
2: Cabestany 12
3: Raga 14
4: Fajardo 28

videre: 5: Fujinami, 6: Dabill, 7:Brown, 8:Challoner og 9: Iolitta . ( Detaljerte resultater hos trialonline.org )

De 8 første er også de faste deltakerne, mens hver arrangør i tillegg kan invitere 2 førere som får «wild card».

Dougie Lampkin deltar for øvrig i indoor-enduro med stort hell, men hadde motorvansker denne gangen og kom – for første gang!- ikke til finalen. Når neste runde går i januar har han byttet sykkel til GasGas og satser videre i verdenstoppen i både trial og enduro!

De øvrige rundene arrangeres 22/1 (Marseille), 6/2 (Barcelona, også sammen med enduro), 12/2 (Geneve), 12/3 (Madrid) og 19/3 (Milano)