NM 2007
Startside ] Opp ] [ NM 2007 ] NM-2006 ] NM-2005 ] NM-2004 ] NM-2003 ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

 

Lag-NM 2007

 

10.09.07

Den 8. september arrangerte  VAULALI TRIALKLUBB årets norgesmesterskap.

Løpet kjøres på en dag i 3 klasser: Senior, Junior og Kvinner. Først kjøres 2 runder a 12 seksjoner for alle deltagere. Deretter går de 5 beste i hver klasse til en finale, denne er dog slik at deltagerne tar med seg prikkene fra de første 2 runder.

Meget bra arrangør. Vaulali Trialklubb startet tidlig med å gjøre sitt løp kjent med skikkelig presse informasjon lang tid i forveien, bla en innbydelse med alle detaljer som var lagt ut på flere nettsider. Stevneleder Idar Holta hadde god orden på sine medarbeidere slik at det meste fungerte godt. Også stevnesekretæren Beate Langeland var tilgjengelig og kunne sine saker. For ikke å glemme programmet som var en fin trykksak med fyldige forklaringer om trialsporten, klubbarbeid osv. Programmet (se bildet ovenfor) ble utdelt til alle husstander i området - det medførte til at det også kom en del tilskuere.

Underholdning på fredags kvelden. Her var det lagt mye arbeid i forberedelsen - det ble presentasjon av alle klubber med flagg og innmarsj. Så var det oppvisning i linedans av voksne damer. vinneren av 48.000 i tidligere "kvitt eller dobbel" i tema Ping Fløyd kom og spilte to sanger av Fløyd. Brødrene Ruben og Greger Haukelid (som vant ungdommens kulturmønstring i Strand kommune) sang og spilte gitar. Altså flått underholdning. Det som la en liten demper på saken var dog at (til tross for god informasjon) var det mange aktive og pårørende som ikke var tilstede. Dette er noe en bør ha i mente til fremtidige stevner - det gjelder å vise respekt for det arbeid et stevne legger ned, nettopp for å underholde oss.

Nydelig mat. Det hører med til trivselen - stevnekiosken. Aldri sett slik servering før, fra vafler til grillmat, frukt og grønsaker.

Hva med kvinneklassen ?  La det være nevnt helt i starten. Det hadde ikke blitt noe NM for kvinner dersom ikke jentene fra Søgne TK (etter anmodning på telefon), Eirin Våge og Liv Ingfrid Repstad, hadde stilt opp til start. Reglene er jo slik at for at NM skal telle skal det være minimum 5 deltagere. Det finnes jo en rekke jenter som kjører trial (bare se på cup rundene), hvor er disse når det skal kjøres NM ? Jentene bør i egen interesse skjerpe seg for å opprettholde jenteklassene i Norge og derved rekruttering i egne rekker.

Seksjonene var anlagt i et kupert terreng med gode muligheter til å bringe variasjon. Stein, mose, gjørme,  bratte bakker opp og ned. Brede spor som ga adgang til å velge alternativer. Alle kjørte samme seksjon med greit plassert piling for de 3 klassene. De fleste seksjoner var så pas lange at en måtte ikke somle, dog ikke for lange til de som kunne avpasse tiden. Vanskelighetsgraden var passe, til tross for regnværet var det meste greit kjørbar, med unntak av seksjon 12 i Seniorklassen, en fører (Mork) klarte å forsere den en gang. Seksjonsdommerne virket ryddige og myndige.

JUNIOR: Det er en fryd å se dagens juniorer i aksjon, ikke bare de 3 beste. Her gror det skikkelig og jeg våger å si at aldri før har jeg sett en slik bredde av kompetent kjøring  i denne rekrutteringen. I  denne klassen stilte 30 kjørere til start. Bergenseren Håkon bless var favoritt, men denne gangen klaffet det ikke vor den seiersvante gutten. Sykkelen var ikke med denne dagen, den stoppet flere ganger og de klarte ikke å finne feilen, dette kostet 10 prikker i første runde. I annen runde fungerte sykkelen og da ble det 9 prikker slik at han avanserte til 3. plass før finalen. Men generelt sett er det vanskelig å tippe favoritter i klassen, her er så mange gode kjørere at dagsform og litt flaks/uflaks gir store utslag.

De 5 beste som gikk til finalen var. Ib V. Kåsa Andersen (16), John E. Bless (21), Håkon Pedersen (29), Daniel Seldal (31) og Aleksander Hagen Andreassen (41). Med 3 seksjoner x 2  fantes gode muligheter til å endre denne rekkefølgen. Det ble da også en spennende kamp mellom Ib og John. Først i siste seksjon ble dette avgjort, John var tydelig bedre i finalen og klarte å spise opp forspranget fra Ib, derved ble det en knapp seier med 2 prikker for John Eivind Bless.

KVINNER: Som nevnt innledningsvis var det få deltagere, bare 6 jenter til start. Her så vi også fjorårets mester Lene Dyrkorn som (egentlig lagt opp) ikke hadde kjørt hele året. Det skulle dog vise seg at jentene i toppen var svært jevne. Emilie Westbye fra Hobøl har kommet sterk i de siste løpene og gjort det hett for Connie fra Bergen. Etter de innledende runder hadde da også jenta fra Hobøl nesen foran Connie med 1 prikk, mens Lene lå 6 prikker etter. Alt kunne skje. Etter 2 seksjoner i finalen hadde Connie opparbeidet seg et tydelig forsprang og situasjonen tydet på at Emilie ville kunne havne på 2. plassen. Så skjer det fatale i seksjon 3: Like før utgangen av seksjonen treffer Emilie just de få kritiske centimeterne feil og tar kollbøtte. Velten medførte så store smerter at hun måtte bryte, meget synd - men slik er det, en minimal sporfeil kan også velte de beste. Deretter hadde Connie ingen problemer med å distansere seg fra Lene. At Eirin Våge tok bronse var jo artig for en jente som har lagt opp. Eller - viser det at det bør gjøres noe for rekrutteringen ?

SENIOR: At seksjonen var passe krevende viser at de beste førerne lå på litt over 50 prikker etter de første 2 runder (24 seksjoner kjørt). At tittelforsvarer Mardon Moi skulle få tøff konkurranse vise seg ved at situasjonen var følgende før finalen: Holland-Mork fra Kleive 53 prikker, Thomas Schie 55, Moi 56. Å ta inn 3 prikker i finalen mot en så kontrollert kjører som Mork ville bli en hard nøtt. Det viste seg da også at Schie falt noe av, Moi måtte bare vente på at gutten ungdommen fra Kleive skulle gjøre en feil - men han gjorde bare en liten en slik at Moi tettet forspranget inn til han selv kasserte noen prikker i nest siste seksjon. Så skjer det - i nest siste seksjon kasserer Mork en femmer og Derved er Moi foran med 1 prikk. Siste og vanskeligste seksjon gjenstår. Mork kjører først (i henhold til reglene) og nuller. Nå må Moi nulle, det gjør han. Spenningen er over og gutten kan juble, etter 7 timer skiller det 1 prikk !!

Løpets lengde: Allerede i fjor ble det klart sagt at dette opplegg med innledende runder og en finale på 3 x 2 er for lang. Tålmodigheten hos publikum og presse settes på prøve, deltagerne må kjøre hjem på natten. Riktignok hadde stevne et lite opphold på ca 20 min. (skadet fører ble kjørt til legevakt med ambulansen som tok denne tiden. Føreren ble utskreven uten alvorlig skade senere) men det tok sin tid å avvikle finalen. Det ble også for lang venting mellom hver seksjon inn til de satte i gang i neste. Da første runden i finalen var kjørt forsvant det meste av publikummet. Premieutdelingen startet ca 19.30. Her må det finnes en løsning for fremtiden, noen av forslagene i samtalene gikk på å ha en finale med 4 seksjoner og bare en runde.

wpe5.jpg (52807 byte)Klubben hadde en hel gjeng med "aktive" for tilberedning av mat. Her grillmestrene. det var god plass til å sitte inne og spise. wpeD.jpg (76439 byte) Det er slike entusiaster som Kjos (til venstre) vi trenger. Her hjelper han Martin Fjermedal. Han hadde lovet å stumpe røyken dersom Martin kom til finalen. Men nå røyker Kjos fortsatt. wpeF.jpg (83965 byte) Fine varierte seksjoner med forskjellig vanskelighetsgrad i et ypperlig terreng. her junior David Andre Larsen.
wpe12.jpg (95319 byte) My (mor) fra trialkomiteen  var tydelig nervøsere en sønnen Kristoffer. wpe14.jpg (143236 byte) Det kunne jo også ende slik. Morten Lanvik wpe16.jpg (102490 byte) Seksjonene hadde mange tekniske momenter. Kristoffer Sørlie.
wpe19.jpg (114959 byte) Far og sønn Dammyr. Sønnen Nicolai høster godt av farens lange erfaring. wpe1B.jpg (104402 byte) En særdeles krevende utforkjøring, her vanket det mange "3"...... wpe1D.jpg (110279 byte)...og noen velt. Her har far Dammyr skjønt situasjonen - men er litt for sent og .....
wpe1F.jpg (102462 byte)....derved farer sønnen utfor, dog uten skade. wpe21.jpg (114698 byte) Krevende seksjonsavsnitt. først gjennom en myrdamm og så opp kanten med hjul full av gjørme. Eilef Lundevold. wpe23.jpg (97836 byte) Håkon Pedersen flyr opp samme kanten, det ryker enda av eksosrøret fra gjørmespruten.
wpe25.jpg (99524 byte) Connie kjørte konsentrert. wpe29.jpg (111033 byte) Overraskelses mannen fra første runde, Magne G. Andersen lå på 4. Her velger han et klokt spor som mange andre ikke så. wpe2B.jpg (93634 byte) Ib Vegard Kåsa Andersen i fint hopp ut av myra.
wpe2D.jpg (118730 byte) I finalen fantes også flere utfor kjøringer, her Pedersen... wpe2F.jpg (106332 byte)....og Bless... wpe31.jpg (101230 byte)...og Ib.
wpe33.jpg (72859 byte) Det så godt ut.... wpe37.jpg (72779 byte)...men hold ikke helt opp for Martin Hemmer. wpe39.jpg (87622 byte) Holland-Mork kommer langt bakpå men det hold til "0" i denne.
wpe3D.jpg (99470 byte) Brattere ned går vel ikke i følge tyngdeloven. Hemmer. wpe3B.jpg (107932 byte) Bra med tilskuere i finalen. I forgrunnen Aleksander Hagen Andreassen. wpe3F.jpg (91649 byte) Pedersen hadde et velt i den 3. seksjonen
wpe41.jpg (99133 byte) Flere mente at finaleseksjon 3 var for tøff. Men ingen av Junior finalistene hadde seriøse problemer. Her  er det Pedersen i den første steingruppen..... wpe43.jpg (90229 byte)...og Bless i den 2. steingruppen. wpe45.jpg (93035 byte) Ib kunne leke seg over første stein i seks.3. Til begeistring av sin minder (Per Ole Svensrud, tidligere elite og toppkjører)
wpe47.jpg (86386 byte) Eirin i kvinnesporet.... wpe49.jpg (89759 byte)..og klubbveninden Liv. Liv Repstad sliter i åpen kvinneklasse - men uten henne hadde det kanskje ikke blitt noe NM. wpe4B.jpg (85635 byte) Connie Ludvigsen.
wpe5.jpg (97620 byte) Emilie Westbye sekunder før det fatale fallet som fratok henne en sikker 2. plass. wpe52.jpg (98673 byte) Schie i fin driv over de første steinene i seks. 3. wpe50.jpg (110754 byte) Mardon i fin stil over det største hinder...
wpe54.jpg (82925 byte)...som heller ikke var noe problem for Mork. wpe56.jpg (70809 byte) Junior wpe58.jpg (49554 byte) Junior
wpe5A.jpg (52589 byte) Kvinneklassen wpe5C.jpg (61650 byte) "Stort mer kan jeg ikke bære", Connie wpe5F.jpg (67404 byte) De 5 beste i Senior.
wpe61.jpg (72265 byte) Senior wpe63.jpg (69986 byte) Mardon var så takknemlig til sin far, at han insisterte på å få et bilde med pappa. Alle fotos: Copyright Maarten Mager

Resultat
NM 2007 08.09.2007
Vaulali Trialklubb

NM Senior

Plass Navn Klubb Merke Prikker Status

1 Moi Mardon Sørlandets Trialklubb Beta 58

2 Mork Lars-Holland Kleive Kfum Trial GasGas 59

3 Schie Thomas Nesodden Trial Klubb GasGas 66

4 Larsen Fredrik Strand Vestkant Trial Sherco 83

5 Hemmer Martin Hobøl Motorklubb GasGas 97

6 Andersen Magne Granvik Hobøl Motorklubb GasGas 86

7 Schie Kristoffer Nesodden Trial Klubb Montesa 93

8 Wiik Bjarte Resaland Hobøl Motorklubb GasGas 108

9 Dammyr Marius Nesodden Trial Klubb Gas Gas 110

10 Sommerseth Per-Inge Riska Motorsykkelklubb Beta 112

11 Michelsen Kjell Tore Karmøy Trial Klubb Beta 112

12 Hansen Jon Eirik Karmøy Trial Klubb Beta 118

NM Kvinner

Plass Navn Klubb Merke Prikker Status

1 Ludvigsen Connie Vestkant Trial Sherco 39

2 Dyrkorn Lene Hobøl Motorklubb Beta 52

3 Våge Eirin Sørlandets Trialklubb Sherco 68

4 Repstad Liv Ingfrid Søgne Trialklubb - MA Sherco 144

5 Jensen Ine Susanne Randaberg GasGas 120

999 Westbye Emilie F Hobøl Motorklubb GasGas 34 Brutt

8. september 2007
NM Junior

Plass Navn Klubb Merke Prikker Status

1 Bless John Eivind Karmøy Trial Klubb Sherco 24

2 Andersen Ib Vegard Kåsa Eiker Trialklubb GasGas racing 27

3 Pedersen Håkon NMK Bergen Sherco 36

4 Seldal Daniel Riska Motorsykkelklubb Beta 42

5 Andreassen Aleksander Hagen Forsand Motor Sherco 60

6 Wigstøl Petter Sørlandets Trialklubb Beta 48

7 Sørli Kristoffer Sørlandets Trialklubb Sherco 50

8 Lundevold Eilef NMK Kristiansand Beta 54

9 Engseth Nicklas Nesodden Trial Klubb Gas Gas 56

10 Knudsen Tor Bjørnar Forsand Motor Beta 63

11 Hurlen Vetle Andreas Skodje Trialklubb GasGas 64

12 Knudsen Stein Christian Forsand Motor Beta 67

13 Lerivaag Kristoffer Horten Trial Klubb Sherco 74

14 Dahle Carl-Fredik Vestkant Trial GasGas 75

15 Larsen David Andre Skiptvet Sherco 79

16 Øvergaard Andreas Hobøl Motorklubb Gas Gas 79

17 Dammyr Nicolai Nesodden Trial Klubb Sherco 85

18 Slogvik Einar Karmøy Trial Klubb Sherco 88

19 Fjermedal Martin G. Flosta Trialklubb - Sherco 90

20 Trosnavåg Martin Bokn IL Pluggen Sherco 90

21 Berge David Vaulali Trial Klubb Sherco 91

22 Stenvik Stian Vaulali Trial Klubb Sherco 95

23 Lilleby Håkon Kråkerøy Trial-Club Gas Gas 100

24 Sangedal Marcus Randaberg Sherco 110

25 Langvik Morten Vaulali Trial Klubb Beta 111

26 Madsen Ole Bård Riska Motorsykkelklubb Beta 112

27 Tungland Marius Vaulali Trial Klubb Sherco 116

999 Nygård Per Olav Riska MSK Sherco 24 Brutt

8. september 2007
Første Forrige Neste Siste