Resultater fra EM Zelhem

EM-sesongen åpnet i Zelhem, Nederland. Ettersom Nederland ikke har det største trialterrenget var det lagt ned et voldsomt arbeid i å bygge seksjoner av diverse materialer: digre steiner, trestammer og betong i skjønn forening.

Med godt resultat, og svært publikumsvennlig med så korte avstander at minderne ble henvist til å bruke beina.

Helgas beste norske prestasjon sto Ingveig Håkonsen for, med en klar 3.plass. Dermed fortsatte hun der hun avsluttet sesongen 2016, og det lover godt for sesongen! Verdensmester Emma Bristow valgte å stille i EM denne gangen, og kjørte gjennom med bare 1 prikk. Nr 2 ble Theresa Bäuml, som vant alle rundene i fjor, så Ingveig var i godt selskap på pallen!

Erika Melchior på 8. plass og Hanne Gilje Haga på 15. har også all grunn til å være fornøyd!

Mats Nilsen i Youth var også helt der oppe – det ble 4. plass, men det var ikke mye som skilte oppover. Stian Paulsen på 10.plass var ikke helt fornøyd, og planlegger å komme sterkere tilbake når disse klassene kjører neste runde om en måneds tid.

Gledelig for Norden var også Linus Almthéns 2.plass!

Søndag var det klart for senior, junior og pluss 40-klassene.

I senior vant Toby Martin – bare 16 år, og  med fersk kontrakt med Vertigo i lomma. Er det ingen ende på britiske talenter..
Beste norske ble Ib Vegard på 10.plass, tett fulgt av Sondre Gilje Haga (nr. 11) og Ole Kristian Sørensen (nr. 13).
Alle disse har bedre plasseringer å vise til i tidligere EM, og satser på å komme sterkere tilbake allerede neste helg , når det er runde i Belgia.

I juniorklassen stilte hele 6 norske førere. Petter Bjerlin var best av våre, med en flott 5.plass som også er et solid karrierebeste? Videre fulgte Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen (7.plass etter teknisk trøbbel og tidspress og stress), Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen (nr. 10), Thomas Haugland Nilsen (nr. 13 i sitt første EM-løp), Nils-Johan Vold Gunvaldsen (nr.17 og sjuk..) og Sander Sørbye (nr 26, i sitt første løp i klassen).

Mikkel Brade representerte Danmark og ble nr. 23, men kjørte 73-23   etter et stygt velt og stor skade på sykkelen i første runde.  Han har nok bedre plasseringer i vente!   Landsmannen Morten Andersen kjørte Internasjonal 1 og vant en sparsomt besatt klasse.  Erika Melchior var tydeligvis ikke helt utslitt etter lørdagen, men stilte sporty opp i Internasjonal 2, og kom seg bra gjennom. Hun stiller også neste helg, for å få mest mulig løpstrening!

EM +40 hadde også bra deltakelse- her ble Arild Norum nr 12. I denne klassen kan en se både utøvere og nasjoner som var store for noen år siden. Vinneren Markus Kipp kjørte sitt siste VM-løp i 1993, nr 2 John van Veelen fra Nederland  kjøre VM 1989-92 (men TDN så sent som i 2007), og ca halve startlista var finske..

Det er fair å si at Nederland ikke er blant de største trialnasjonene. Gledelig var det en hel del deltakere på hjemmebane! Forbundet der har det siste året hatt et eget prosjekt «We GO4 the points» med uttalt målsetting å øke nivå og deltakelse. Og noen poeng ble det da 🙂