Herefoss IL – ny klubb

Herefoss ligger i Aust-Agder, opp i landet for Arendal. Her har det ikke vært trial tidligere, men i fjor kom det ny sogneprest til bygda:  Frode Eikrem.  
Han sa allerede før han hadde startet i jobben at han håpet å få bruke sine to store interesser i arbeidet: Musikk og motorsport, og det har tydeligvis slått til! 

Arbeidet med å godkjenne område og komme i gang under vingene til Herefoss IL har gått både raskt og bra, og sist uke kom en stor og velkommen anerkjennelse: Birkenes Sparebank ga klubben en oppstartsgave på 200 000 kr. Men 50 interesserte vil det hjelpe godt med flere klubbsykler! 

Birkenes Sparebank støtter positive tiltak for barn og ungdom i lokalmiljøet 

Den nye trialgruppa  er et samarbeid mellom Herefoss IL, IL Gry, Herefoss og Vegusdal menigheter.

Området er godkjent, og ved hjelp av Grimstad Trialklubb ble det kick-off med kurs seinhøstes. Et ufyselig novembervær skremte ikke ungene, nærmere 50 har meldt seg som medlemmer.  Ettersom bygda har rundt 400 innbyggere kan det vel være en slags norgesrekord i oppslutning?

Reportasje fra kurset i Birkenes-Avisa

Sikkerhets- og Aktivitetslederkurs er nå til helga, og de to første lørdagene i april blir det lisenskurs! 
Klubben har 3 klubbsykler, men noen har nok også allerede planer om å skaffe sin egen – og så kommer jo gaven godt med 🙂

Klubbens hjemmeside
Herefoss IL Trial på Facebook 

Foto: Holum Trialklubb

Litt mer om initiativtaker og ildsjel Frode Eikrem: 

Frode  Eikrem har det med å stifte trialklubber der han farter: i 2005 startet han Holum Trialklubb.
Sjøl hadde han sin debut for rundt 27 år siden, på Averøya. Det var på den tida ungdommen ragga rundt, trial var av typen «Førstemann rundt haugen» og lisens var et ukjent begrep. Unge Eikrem var imidlertid på ferie i Skodje, der det var et større statusløp med tilreisende elite og alt som hører til.. Dermed skjønte han også hva trial egentlig er eller kunne være, dro oppglødd tilbake til Averøya og startet arbeidet med å revolusjonere virksomheten – selv om han var bare ungdommen!