Pinsesamling

Det er plutselig en uke siden storsamlinen i pinsa, og fokus er på nye løp rundt i landet.  Her er et lite tilbakeblikk:

Nesten alle deltakerne! Foto: Marianne Kristiansen

Team Norway og nesten alle  regionlag hadde slått seg sammen med den tradisjonelle jentesamlinga på OMS, og lagd et skikkelig trialtreff. Rundt 50 utøvere og minst like mange medbrakte søsken og støttespillere møttes i pinsa, de første ankom allerede 16 mai og tok feiringen her.( Region Vest var dessverre  ikke i stand til å møte pga eksamenstid, men har allerede sagt at de ikke vil gå glipp av dette neste gang! )

Anlegget på OMS har god kapasitet, tross så mange treningsgrupper i sving virket det glissent i skauen – og det var slett ikke lett å finne alle grupper. I alt var 14 velkvalifiserte trenere på plass, så alle fikk god oppfølging!

Heldigvis hadde også sommeren bestemt seg for at det var på tide å komme, så det ble en flott ramme rundt helga – nesten i varmeste laget.

Her er det elite-jentene som tar seg en liten pust i bakken så jeg får tatt bilde. Martin Fjermedal er som alltid i godt humør, og en populær trener! mette Fidje, Martin, Erika Melchior og Camilla Dybedahl.

Team Sør var de som holdt ut lengst på søndag – de hadde funnet en skikkelig utfordring. Her Anders Rosseland, som kjørte og kjørte.
 

Oppe i hovedbygningen var det felles frokost, lunsj og middag på kvelden – bestyrt av flinke foreldre med Olaug Barkved i spissen. Ca 80 brød gikk det visst med!

Etter noen timers trening gikk formiddagsmaten ned på høykant!

 Team Motorsyklisten viker ikke tilbake for de største utfordringene. Siste økt på siste dag gikk de løs på en diger stein som vel ikke er kjørt siden EM – i hvertfall hadde mosen godt overtak og tilsvarende dårlig feste. Ib Vegard var etter sigende opp en gang, men på den tida jeg sto der ramlet alle ned. Med eller uten sykler, selv om minderne gjorde sitt beste:

Trenerne Geir Børre og Mardon ville også prøve, og billedserien er av Mardon:

I tillegg til omfattende trening var det også lagt opp til kveldsaktiviteter og sosialt samvær. Fredag holdt Marius Dammyr foredrag om mental trening for et lydhørt publikum, men det var lørdag som ble høydepunktet: Her var det lagt en trialseksjon for foreldre/mindere, med en deltaker fra hvert team. Det ble kjørt 1 seksjon tre ganger, men i siste runde skulle sykkelen gjennom uten bruk av motor og motsatt vei. Minderne fikke hjelpe med å dytte å dra.  For å øke stuntfaktoren ble det konkurrert i speed-trial, der 1 sek = 1 prikk. Dette vil jo stimulere til raske og risikofylte sporvalg, og forventningene var store!

Og show ble det.. Deltakerne var Klemmet Fidje (Trial Team Girls), Martin Haga ( Team Norway), Bjørn Berntsen (Team Øst), Arnt Kristian Kristiansen (team Sør) og Audun Sørensen (Team Motorsyklisten). 

Pågangsmotet  var upåklagelig, og det ble utvist både mot og ferdigheter i de to første rundene. Arnt Kristian gikk rett på der det var mulig for å spare tid, Bjørn Berntsen var dyktig men glemte stadig piler og fikk styggelig med straffeprikker.. Til tross for at det var han som hadde bygd seksjonen!

Før siste runde ble mekanisk kunnskap tatt i bruk: Dekk ble pumpet knallharde og det ble til og med fjernet kjede for at sykkelen skulle trille bedre!  Til slutt sto det mellom Team Sør og Team Motorsyklisten.

Svend Svendsen spente et tau i sykkelen til Arnt, og dro som en bøffel mens Mardon valgte å prøve nye teknikker: Han satte seg på sykkelen med Audun på skuldrene, og padlet i vei på null så lenge det var flatt nok.  Litt vanskelig å dømme, men føreren hadde jo ikke fotet..  Og det ble til slutt her Team Motorsyklisten fikk overtaket og vant. 
Resultater:
1.Team Motorsyklisten 2.Region Sør 3. Team Norway 4. Trial Team Girls 5. Region Øst

 Mandagen var mange slitne, og det var ikke veldig mange treningsgrupper som sto på etter lunsj. 

Ikke fri etter hardtreningen, først må det evalueres!

Opplegget fikk tonnevis med skryt, og mange har allerede begynt å glede seg til neste år!