EM kvinner og Youth

Kvinner: Laia vant EM-klassen, de norske jentene på 4. og 5 plass i Internasjonal

Laia Sanz vant, ikke overraskende, kvinnenes første EM-runde som gikk i Italiaetter å ha kjørt feilfritt i begge runder. På plassene bak fulgte Emma Bristow (Ossa) med 16 prikker og Becky Cook (Sherco) med 21.
De norske jentene deltok i klassen Internasjonal, og debuterte med 4 og 5.plass.  I denne klassen var seksjonsnivået variert, fra lavere C til høy B – og jentene klarte seg fint igjennom,  Susanne  med 58  hadde bare 7 prikker som skilte opp til 2.plassen. Turen ga absolutt mersmak, så om foreldre og skoleverket er samarbeidsvillige blir nok jentene å finne i løypa i de neste rundene også – og da med selskap av flere norske.

Susanne Jensen. Foto: Terje Lundevold

Youth:  Steven Coquelin vant, Sverre Lundevold nr 4.

Sverre Lundevold. Foto: Terje Lundevold

Steven Coquelin var blant favorittene, etter sin 2.plass sammenlagt i fjor, og vant den første runden i Youth Cup.  Sverre Lundevold var med 4.plass litt bak målsetting om pallplass, men er likevel greit fornøyd med sesongens første løp.  Med 54 prikker var han 10 fra 3.plassen, og 14 fra 2.plass og ser at dette er innen rekkevidde. De neste runde i Youth Cup går i august, og da er Sverre også gammel nok til å ha fått førerkortet på lomma slik at han kan prøve seg i juniorklassen!
Førerkortet er ikke krav i klassene Kvinner og Youth, men det hadde visst seksjonsansvarlig glemt.  For da å ikke måtte kjøre transport på vei 3 km  tilbake til depotet mellom rundene ble det lagt opp kortbytte i seksjonsområdet – men det ble lang dag og bensinbæring for støtteapparatet..