2004
Startside ] Opp ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

 

 

21.04.04

Nordisk Indoor Mesterskap

Det ble en fullstendig svensk dominans', beste Norske på 5. plass.

Takket være innsatsen fra 2 klubber på Sørlandet, ble det et Nordisk Indoor Mesterskap i år. Løpet ble kjørt den 17. og 18. april i Sørlandshallen, kombinert med en Fritidsmesse.

Sørlandets Trial Klubb i samarbeid med NMK-Kristiansand sto for jobben. Ja det kan trygt kalles "jobben" fordi det å lage et slik stevne er noe ganske annet en å gjøre det i skogen. Bortsett fra hele papirarbeidet skal det konstrueres seksjoner, få de på plass over et dertil preparert gulv, endre vanskelighetsgrad etter hvert som kvalifiseringer går osv.

Et slik stevne - skikkelig organisert og planmessig rask avviklet - er en skikkelig reklame for vår sport. Det kan ikke roses nok - dugnadsgjengen og ledelsen fungerte prikkfritt. Derved ble også publikum (det var ikke plass til en knappenål på tribunen på søndag) med ca 1000 tilskuere hold i spenning helt til den svenske nasjonalsangen var spilt.

Løpet startet lørdag med 12 førere, Sverige og Finland hadde sendt sine uttatt 3 beste førere og fra Norge stilte de antatt beste vi har f. t. I tillegg stilte et lag fra Sørlandet. Det skulle da kjøres "Nordisk Lag", på formiddag var det kvalifisering og de 3 beste lag skulle gå videre. Det var 4 seksjoner + en parallell seksjon, disse var til dels krevende men dog slik at også de svakeste førerne kunne klare noen uten "5". Det viste seg rask at Sverige var fullstendig overlegen. 

I ettermiddagens finale (da var Sørlandets lag slått ut) vant de med total 9 prikker, mens Norge ledet på Finland det meste av tiden, Lars Erik Fremstad pådro seg dog en femmer og Mardon Moi var noe nervøs som resulterte i noen få prikker for mye. Derved skvatt finnene forbi i sluttfasen og tok 2. plassen med 34 prikker mens Norge var opp i 37.

Som et tilbakeblikk kan nevnes at i 2002 var Norge og Sverige prikklik med hver 19 og Sverige vant på kortere tid. Årets svenske laget besto av 2 syttenåringer og en attenåring, de har altså rekrutteringen på plass i Eliten mens Norge sliter etter at 3 av våre beste sluttet i vinter. Også Finnene hadde en syttenåring på laget.

På søndag skulle det kåres en individuell mester bland de gjenværende 10 førere. På formiddagens kvalifisering viste svenskene Olofsson og Thiger de beste takter mens Finlands Jokinen overbeviste med en 3. plass. Lars Erik Fremstad presterte å skjære motoren mens han oppvarmet (burnet) dekket før start. Han fikk motoren løs men stempelfjærene hadde brent seg fast og derved var kraften borte. Et tydelig handikap i en par seksjoner og derved 7. plass, som er likebetydende med å være utslått. Steffen Solheim tok en overbevisende 4. plass og var derved eneste norske fører til finalen. (Finalen startet med blanke ark, man tok altså (som i VM) ikke med seg prikkene fra kvalen.

Seksjonene ble stadig vanskeligere og i finalen var de på et meget høyt nivå. Særlig seksjonen med sementrøyrene forlangte det ytterste av presisjon. For å øke spenningen kjørte alle 6 finalister en og en seksjon. dvs at man flyttet seg til neste seksjon når alle hadde kjørt den første (som i VM). Jussi Jokinen hold 2. plassen helt til siste hinder i den 4. seksjonen, der gjorde han en miss på 2-3 cm som resulterte i en femmer og derved plassen utenfor pallen. Fredrik Johansson var dog suveren med en eneste prikk i en seksjonsgruppe som kunne skremme vannet av både den ene og andre.

 
Resultater Lag
1. Sverige med Fredrik Johansson, Calle Olofsson og Adam Thiger - 9 prikker
2. Finland med Henri Himmanen, Jussi Jokinen og Saku Suvanto - 34 prikker
3. Norge med Lars Erik Fremstad, Mardon Moi og Steffen Solheim - 37 prikker
4. Sørlandet med John Paulsen, Thomas Timenes og Vegard Wigstøl - 92 prikker
Resultater individuell
1. og Nordisk Mester, Fredrik Johansson, Sverige, 1 pr.
2. Adam Thiger, Sverige, 7
3. Calle Olofsson, Sverige, 8
4. Jussi Jokinen, Finland, 8 (lengre tid)
5. Steffen Solheim, Norge, 11
6. Henri Himmanen, Finland, 12
wpe9.jpg (35711 byte)I kvalifiseringen var seksjon 4 lett med startrampe, Suvanto wpe97.jpg (49512 byte)Seksjon 1 i kvalifiseringen, Olofsson, dommer Harald Paulsen tok av seg (påstår noen)3 kg. denne helgen. wpeA3.jpg (49365 byte)Inngangen til seksjon 3 krevde mye konsentrasjon, Jokinen.
wpeAB.jpg (34010 byte)Johansson på vei til tittelen, konsentrasjon. Anviser Eirin Våge i bakgrunnen.  wpeA5.jpg (53160 byte)Johansson på vei ut av seksjon 2 som...... wpeB3.jpg (39745 byte)...ikke var så lett for alle, Timenes med bakkekontakt.
wpeB0.jpg (38385 byte)Jokinen på vei opp kabeltrommel, oppkjørsel var lett... wpeAD.jpg (45550 byte)...nedkjørselen (Solheim) var vesentlig verre.... wpeA9.jpg (34023 byte)...mens veien ut (Wigstøl) forlangte full koordinering av teknikken.
wpeA3.jpg (43742 byte)Steffen Solheim smiler til publikum etter en "0" i toeren. wpeB.jpg (52361 byte)Paralellen (seksjon 5) viste mange spennende kamper, Himmanen mot vinner Timenes. wpe98.jpg (29061 byte)I pausen viste et dusin Bike-Trial kjørere sine kunster, her ser vi Sørli.
wpeA6.jpg (51860 byte)Medaljevinnerne, Sverige øverst. wpeA9.jpg (46572 byte)Uten planlegging, dugnad og svette duger det ikke. Her har vi hovedaktører som sørget for at det ble et mesterskap. wpeAB.jpg (32561 byte)Det er bra med inntekter også, kioskgjengen bidro til et pent overskudd.
wpeAF.jpg (28890 byte)Suvanto i giv akt etter at teknikken sviktet mot denne kanten. wpeB1.jpg (37359 byte)Burning før start, og så stilnet motoren, brått. Fremstad wpeB3.jpg (34220 byte)Deretter manglet motoren kraft og føreren tappet konsentrasjon.
wpeBD.jpg (55248 byte)Olofsson i sementseksjonen som var den vanskeligste og skilte...  wpeB5.jpg (51870 byte)....skikkelig da rørene fikk økt avstand,... wpeAD.jpg (50577 byte)....her er det Moi som er i vanskeligheter....
wpeB9.jpg (39316 byte)mens Himmanen klarte seg "nesten" til slutten, .... wpeBB.jpg (56029 byte)...og Solheim motte opp i 3 prikker i finalen.... wpeB7.jpg (50940 byte)....derimot var Johansson eneste på "0" og sikret derved tittelen.
wpeBF.jpg (39854 byte)Å hoppe fra hinder til hinder uten å berøre bakken forlangte presisjon. Solheim wpeC1.jpg (31837 byte)De kom, så og vant. Svensk ungdom. fra venstre Thiger, Johansson og Olofsson  

Alle fotos: Copyright Maarten Mager