Startside ] Opp ] [ 2004 ] 2005 ] EM 2006 ] EM + UEM 07 ]

post@trialavisa.no Tlf :90 77 61 06

03.10.04

3. 0g siste runde for Jenter

Denne ble kjørt den 18. september i Tossa del Mar, Spania. Med en glimrende 4. plass til Lene Dyrkorn.

Løpet ble kjørt på lørdag før VM-2. runde på søndag. Stedet ligger helt nord i Spania og er en av disse tallrike små badebyer. Desverre  ble løpet preget av en utrolig dårlig organisasjon. det eneste som så ut til  å fungere bra var campingplassen. Seksjonene var delt i  - la oss si - to kategorier. A: De 4 som lå rund borgen i havgapet og kunne besøkes av en mengde tilskuere. B: De resterende som lå i skogen og som var utilgjengelig for andre en de som disponerte en trialsykkel til transport. Utrolig hvor tett og frodig vegetasjon det var i dette område.

Lene Dyrkorn tok en  fin 4. plass  mens Kjerdi så ut til å hvile på laubær fra NM helgen før, en 14 plass tyder på det. Siri Minken kom på 7.

Det må nevnes at Iris Krämer (D) ikke stilte opp i og med at hun brak armen noen uker i forveien. På transporten skjedde også en ulykke i og med at England's beste kjører - Maria Conway - kolliderte med en annen engelsk jente på transporten. Maria cappet en finger (de klarte ikke å finne denne i skogen) og var derved ute av dansen for en stund.

For bilder henviser vi til rapport fra VM-kvinner, som ble kjørt dagen derpå i samme område.

Nedenfor ser du sammenlagt resultat for årets Kvinne EM.

Med poeng til både Sverige og Finland.

Ved EM Runden i Polen deltok 2 svenske og 1 finsk fører (i følge resultatlisten) Fra Sverige kom Adam Thiger og Fredrik Johansson. De tok henholdsvis 4 og 5 poeng, dvs at de kom på 12. og 11. plass. Fra Finland kom Henri Himmanen tok 14. plassen og kunne reise hjem med 2 poeng. Det deltok ingen norske førere ved dette løpet.

Adam Thiger (arkivfoto M. Mager)

Løpet ble vunnet av den polske føreren Blazusiak som har vist seg helt overlegen i årets sesong. Han leder nå med 97 poeng mot italienerne Orizio og Lenzi som har henholdsvis 73 og 68 poeng.

11.08.04

2. runde Jenter, 3. runde Gutter.

Sterk løp av Lene Dyrkorn, småsyk Steffen Solheim debuterte.

Deltagerne ble mødt med typisk engelsk terreng. Jentene kjørte på lørdag og hadde betydelig vanskeligere forhold en gutta på søndag. For å danne seg et bilde kan man se på antall prikker i forhold til runden i Frankrika.

Lene og Steffen. (arkivbilder M. Mager)

Lene presterte et sterk løp med sin 5. plass og distanserte flere toppjenter som lå foran i første EM runden. Hennes minder Torgeir Andersen sendte oss en mail med mye ros om innsatsviljen. De øvrige norske jenter fulgte i rekkefølgen Minken, Flå. Våge.

Steffen Solheim var eneste norske deltager denne gangen, han hadde en brukbar 1. runde men så kom feber og slapphet som ga en del flere prikker i 2. runde. Med 29. plassen hadde han 8 konkurrenter bak seg og var en erfaring rikere.

Jentenes 1. runde og guttenes 2.

Årets første runde for Jenter ble kjørt i Frankrike og 4 norske jenter stillte opp.

Seksjonene var relativ vanskelige i og med at det hadde regnet dagene i forveien, særlig leiren som man dro opp på glatte stein - krevde sitt. To jenter skilte seg ut, spanske Laia Sanz var overlegen - men ikke mer en at en slurvefeil kunne ha endret resultatet. Tyske Iris Krämer lå nemlig hakk i hæl gjennom hele løpet. I annen runde kjørte de på henholdsvis 2 og 4 prikker ! Engelske Conway fulgte den tyske jenta i første runde med bare 1 prikk bak, i annen runde fallt hun dog sterk av.

Våre norska håp gjorde det dårligere en i fjor. Lene Dyrkorn ble best på en 8. plass, fem prikker foran Eirin Våge mens Kjersti hadde 2 flere en Eirin. Siri Minken stilte også opp men kasserte 7 prikker mer en Kjersti. totalt fullførte 19 jenter.

Som et lite eksperiment summerte jeg prikkene av de 3 beste jenter fra hvert land (de land som hadde minst 3 jenter med) da ville vi ha fått følgende lag-resultat: 1, England, 2, Tyskland, 3. Spania, 4. Frankrike og 5. Norge. I 2001 var vi verdensmester, en tankevekker !!